Heeft u vragen of wilt u meer weten, bel dan gerust even. Het kost niets, maar kan u mogelijk duidelijkheid en rust geven
tel.: 024-3246100
(Echt)scheiden.
Scheiden doet u met respect voor elkaarU bent al jaren bij elkaar, maar het gaat samen niet meer. U bent getrouwd, er is sprake van een geregistreerd partnerschap of u woont/leeft samen. Wat komt er dan allemaal bij kijken als u uit elkaar gaat?
Op een aantal van uw vragen vindt u antwoord op deze site. Iedere situatie is echter uniek en dat vraagt om een persoonlijke benadering en een antwoord op maat. Zit u met een vraag: schroom niet en bel ons. Zo nodig plannen wij een bespreking.
Als u vindt dat u niet meer verder kunt in een relatie (huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenleven), dan zult u niet over één nacht ijs zijn gegaan. U bent vaak al tijden aan het dubben en aan het wikken en wegen. Soms is het voor uw partner duidelijk dat er iets aan de hand is, maar uw partner heeft er de vinger nog niet op kunnen leggen. Soms heeft een partner geen enkel idee dat er mogelijk een einde aan de relatie zou komen. Zorg er dan ook voor dat u zo’n scheidingsmelding doet op een moment, plaats en situatie die passend is voor zo’n mededeling met vergaande consequenties. Het kan ook zijn dat u van uw partner hoort dat deze niet verder wil in de relatie.
In de praktijk komt het vaak voor dat zo’n scheidingsmelding achteloos wordt gedaan. Soms zelfs niet eens in persoon, maar via een kale, schriftelijke mededeling. Het hoeft niet perse kwade wil te zijn wanneer één van de partners op deze wijze kenbaar maakt dat het tot een scheiding moet komen. Het kan ook komen door pure onmacht en verdriet over de situatie waarin men verkeert of waarin men als partners gaat komen. Zo wordt het echter vaak niet gevoeld en begrepen door de partner die met zo’n mededeling wordt geconfronteerd. Dat veroorzaakt vaak verdriet en ongeloof. Men vindt zich niet met respect behandeld.
Voorkom derhalve dergelijke situaties. Neem er de tijd voor wanneer u uw partner een dergelijke belangrijke mededeling wilt doen. Heeft u kinderen: zorg dat zij op dat moment niets van het gesprek meekrijgen. Heb respect voor elkaar en leg uit waarom u tot een dergelijk besluit komt. Dan weet uw partner ook dat u niet over één nacht ijs bent gegaan en is in ieder geval duidelijk waarom het tot een scheiding moet komen.
Is het besluit genomen om te scheiden, dan kunt u kiezen voor scheidingsbemiddeling/mediaton, de Overlegscheiding of u neemt beiden een eigen advocaat in de arm. Klik op de begrippen voor verdere informatie betreffende de verschillende opties.
Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer weten, bel dan gerust even. Het kost niets, maar kan u mogelijk duidelijkheid en rust geven (tel.: 024-3246100). Een antwoord op veel voorkomende vragen en interessante uitspraken van rechters vindt u hier.(Echt)scheiden
Heeft u vragen of wilt u meer weten? Bel
024-3246100 of mail ons.
Andy Klaassen
- Personen- en familierecht
- Scheidingsmediation
- Parenting Coordination
Willeke Kweens
- Personen- en familierecht
- Scheidingsmediation
- Parenting Coordination
Opzoek naar een
ervaren mediator?
Tijdens een mediation is er veel meer ruimte om te werken aan de onderlinge communicatie.