Huwelijksvermogensrechtelijke afwikkeling / Relatievermogensrechtelijke afwikkeling

Zakelijke en correcte vermogensrechtelijke afwikkeling met een gunfactor

Afhankelijk van het voor u geldende huwelijksvermogensregime, zal dat vermogen moeten worden verdeeld of verrekend.

Is er niet sprake van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap en heeft u samengeleefd, dan kan het zijn dat in een samenlevingsovereenkomst de nodige afspraken zijn vastgelegd over hoe vermogensrechtelijk met elkaar – na het uiteengaan – moet worden afgerekend.

Hoe zit het met de woning die u samen hebt gekocht en in eigendom hebt verkregen en waarin mogelijk door de een of de ander het nodige aan geld of materiaal is geïnvesteerd? Hoe wikkelt u dat af?

Tal van vragen en een antwoord is vaak niet één-twee-drie te geven. De belangen kunnen groot zijn en samen met uw mediator of advocaat moet u op zoek gaan naar informatie en stukken waaruit blijkt op welke wijze u op een correcte manier met elkaar kunt afrekenen en/of verdelen. Als het tot de mogelijkheden behoort: gun elkaar iets. U moet beiden verder. Houd elkaar niet in een greep die u meer last dan nut oplevert.

Benader het dus zakelijk en fair, zodat ieder van de partners weet wat zijn/haar rechten en verplichtingen zijn en probeer van daaruit elkaar wat te gunnen (zodat ook duidelijk is wie wat gegund krijgt), kom tot een afronding en probeer de draad in het leven weer op te pakken.

Wij kunnen u hierin als mediator, Overlegscheidingsadvocaat of als partijadvocaat adviseren en terzijde staan. Samen komen wij er uit.

Wat gaat u doen op het punt van pensioen? Klik hier.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer weten, bel dan gerust even. Het kost niets, maar kan u mogelijk duidelijkheid en rust geven (tel.: 024-3246100). Een antwoord op veel voorkomende vragen en interessante uitspraken van rechters vindt u hier.

Huwelijksvermogensrecht

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Bel
024-3246100 of mail ons.

Andy Klaassen
  • Personen- en familierecht
  • Scheidingsmediation
  • Parenting Coordination
Meer over Andy Klaassen
Willeke Kweens
  • Personen- en familierecht
  • Scheidingsmediation
  • Parenting Coordination
Meer over Willeke Kweens

Opzoek naar een
ervaren mediator?

Tijdens een mediation is er veel meer ruimte om te werken aan de onderlinge communicatie.